Ovnbagt hellefisk med linguine og citronrasp

Ovnbagt hellefisk med linguine og citronrasp
Ret: Aftensmad, Frokost
Keyword: Hellefisk
Portioner (Indstil): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Forberedelse 20 minutter
Tilberedelse 15 minutter

Ingredienser

  • 450 g hellefiskfilet
  • ½ stk citron saften heraf
  • 50 g smør
  • 1 håndfuld kørvel friskhakket
  • 2 stk citroner hele

Citronrasp

  • 100 g rasp
  • 1 stk økologisk citron skallen heraf
  • 50 g parmesanost friskrevet
  • Saltflager
  • Olivenolie

Salat med kørvel

  • 2 stk hjertesalat
  • ½ stk agurk
  • 50 g mandler ristede og saltede
  • ½ bdt kørvel
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200°C. Rist raspen på bagepapir i cirka 7 minutter til den er gylden. Vend den af og til.
  • Bland rasp, revet citronskal, revet parmesanost og saltflager i en skål.
  • Skær hjertesalaten i mindre stykker. Skær agurken i små tern. Hak de ristede og saltede mandler groft.
  • Bland hjertesalat, agurketern og plukket kørvel i en skål. Hæld olivenolie over salaten og drys med hakkede mandler.
  • Skær citronerne over i halve og grill dem i ovnen eller på en pande i cirka 5 minutter.
  • Kog linguinen efter anvisning på pakken.
  • Skær hellefiskfileterne i 4 lige store stykker og læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp fisken med citronsaft, skær smørret i mindre stykker og fordel det på fisken sammen med lidt kørvel. Krydr med salt og peber og bag fisken i ovnen i cirka 8 minutter.
  • Server retten på 4 tallerkener. Stil citronrasp på bordet i en skål, så man selv kan dosere og drysse over retten.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle