Ovnbagt hellefisk med linguine og citronrasp
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 450 g hellefiskfilet
- ½ stk citron saften heraf
- 50 g smør
- 1 håndfuld kørvel friskhakket
- 2 stk citroner hele
Citronrasp
- 100 g rasp
- 1 stk økologisk citron skallen heraf
- 50 g parmesanost friskrevet
- Saltflager
- Olivenolie
Salat med kørvel
- 2 stk hjertesalat
- ½ stk agurk
- 50 g mandler ristede og saltede
- ½ bdt kørvel
- Olivenolie
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200°C. Rist raspen på bagepapir i cirka 7 minutter til den er gylden. Vend den af og til.
- Bland rasp, revet citronskal, revet parmesanost og saltflager i en skål.
- Skær hjertesalaten i mindre stykker. Skær agurken i små tern. Hak de ristede og saltede mandler groft.
- Bland hjertesalat, agurketern og plukket kørvel i en skål. Hæld olivenolie over salaten og drys med hakkede mandler.
- Skær citronerne over i halve og grill dem i ovnen eller på en pande i cirka 5 minutter.
- Kog linguinen efter anvisning på pakken.
- Skær hellefiskfileterne i 4 lige store stykker og læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp fisken med citronsaft, skær smørret i mindre stykker og fordel det på fisken sammen med lidt kørvel. Krydr med salt og peber og bag fisken i ovnen i cirka 8 minutter.
- Server retten på 4 tallerkener. Stil citronrasp på bordet i en skål, så man selv kan dosere og drysse over retten.