Salat med røget laks og råsyltet fennikel
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 400 g røget laks
- 1 fennikel
- 3 spsk. eddike
- 3 spsk. honning
- Salt og peber
- Dild
- 1/4 blomkål
- Et par skiver daggammelt brød
- Smør/olie til stegning
- 4 spsk. creme fraiche 18%
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 håndfuld blandede krydderurter
Sådan gør du
- Fennikel snittes helt fint - f.eks. på mandolinjern - og vendes med blandingen af eddike, honning, salt, peber samt lidt finthakket dild. Den stilles på køl, mens resten tilberedes.
- Det kvarte blomkål skæres ud i mindre buketter, som ligeledes snittes helt fint, f.eks. på mandolinjern, til crudité og lægges i iskoldt vand på køl.
- Brødet rives i mindre stykker, som steges på panden ved middel varme i lidt smør og/eller olie. Krydres med salt og peber.
- Creme fraiche, mayonnaise, salt, peber og finthakkede krydderurter røres sammen til en dejlig urtedressing.
- Anret salaten med små bunker af råsyltet fennikel uden væde på skift med småbuketter af røget laks. Fordel blomkålscrudité, brødcroutoner samt urtedressing og afslut med lidt pynt af frisk dild.