Fennikelsalat med kryddersild og bagte tomater

Ret: Aftensmad, Forret, Frokost
Keyword: Kryddersild, Sild
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

  • 1 gl. Glyngøre Kryddersild i fileter
  • 1 dl ufarvet eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • Friskpresset citronsaft
  • 8 cocktailtomater på stilk
  • 2 rødløg
  • 5 vagtelæg
  • 1 fennikel
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber
  • Friske urter, eks. dild og kørvel

Sådan gør du

  • Start med de syltede rødløg, evt. dagen før. Bring eddike, vand og sukker i kog, tilsæt fintsnittet rødløg og lad det simre i 3 minutter.
  • Tag løgene op og lad lagen koge ind ved kraftig varme i 5 minutter. Tilsæt lagen til løgene sammen med friskpresset citronsaft og lad det afkøle helt.
  • Læg tomater i et ildfast fad, dryp med olivenolie, krydr med lidt salt og peber og bages i ovnen ved 120°C i 45 minutter.
  • Vagtelæg kommes forsigtigt i kogende vand, koges i 3 minutter, afkøles under koldt vand og pilles.
  • Fennikel skylles, halveres og snittes ultrafint med kniv eller på mandolinjern. Anret fintsnittet fennikel og lune bagte tomater på et stort fad.
  • Halver kryddersildefileterne på langs og anret dem som små buketter på fadet. Anret de halve vagtelæg og syltede rødløg, Krydr med salt og peber og top med friske urter.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!