Fish and chips med moste ærter og tartarsauce

Ret: Aftensmad, Hovedret
Keyword: Convenience
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

  • 4 stk. sejfileter tempura
  • 600 g kartofler
  • Olivenolie
  • Paprika og/eller barbecue-krydderi
  • 500 g ærter fra frost
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. creme fraiche 18%
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 løg (evt. rødløg) finthakket
  • 2 spsk. syltede agurker finthakket
  • Blandede, hakkede krydderurter f.eks. dild, purløg, persille
  • Salt og peber
  • Citron

Sådan gør du

  • Sejfileterne lægges på bagepapir på en bageplade og varmes i ovnen ved 200 grader (180 vedvarmluft) i 20-25 minutter.
  • Kartoflerne skylles og skæres i mindre både, som vendes i olivenolie, salt, peber og krydderier. Bages i ovnen ved 200 grader (180 ved varmluft) i ca. 30 minutter.
  • Ærterne optøs og blendes med en stavblender, sammen med lidt olivenolie, salt og peber. Det skal ikke nødvendigvis være helt blendet igennem – der må gerne være halve ærter og lidt småstykker imellem.
  • Tartarsaucen røres af mayonnaise, creme fraiche, sennep, løg, syltede agurker, krydderurter, salt, peber og lidt citronsaft.
  • Serveres med varme sprøde sejfileter, nybagte sprøde kartoffelbåde, iskolde moste ærter, hjemmerørt tartarsauce og et par citronbåde.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!