Skindstegt laks med parmesancremet citronpasta
Ret: Aftensmad, Fersk fisk, Hovedret
Keyword: Fersk fisk, Laks, pasta
PRINT OPSKRIFT
Tilb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 4 Lakseportioner med skind, ca. 160 g/stk.
  • 20 g smør
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Pasta

  • 400 g pasta
  • 25 g smør
  • 1 spsk. olie
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 1 økologisk citron, skal og saft
  • 2 ½ dl fløde
  • 80 g reven parmesan
  • Salt og peber
  • Lidt hakket persille

Sådan gør du

  • Varm olien op på en pande ved middel varme til panden er godt varm. Læg laksefileterne på panden med skind siden nedad, og skru herefter ned for varmen.
  • Pres forsigtigt fileterne ned med en paletkniv i ca. 15 sekunder, så skindet ikke trækker sig for meget sammen.
  • Steg i ca. 7 min. til der begynder at komme hvide kanter på laksen. Ryk ikke på laksen under stegningen. Vend laksen og steg yderligere et halvt minut på den anden side og tilsæt smørret. Krydr til sidst med salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lav saucen i mellemtiden.
  • Sauce: Smelt smør og olie på panden og svits hvidløget i ca. 1minut. Krydr med friskkværnet peber. Tilsæt fløden og fintrevet citronskal, og lad saucen småsimre.
  • Rør parmesanen i saucen og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt en smule pastavand til saucen.
  • Vend den kogte pasta med i saucen, og lad det simre et par minutter indtil saucen tykner til en lækker creme.
  • Servér pastaen med et drys persille og top med den skindstegte laks. Riv evt. lidt ekstra parmesan hen over den færdige ret.