
Ingredienser
- 1 Glyngøre tunloins ca. 1000 g
- 100 g ørredrogn
- 8 spsk. østersauce
- 1 citron, saften
- Vindruekerneolie
Salat
- 200 g nudler
- 150 g bønnespirer
- ½ spidskål i fine strimler
- 3 gulerødder i fine strimler
- 1 rød, finthakket chili
- 50 g sesamfrø
- 25 g peanuts
- 3 fintsnittet forårsløg
- 1 lime
Dressing
- 1 spsk. fish sauce
- 2 spsk. sesamolie
- 2 tsk. sukker
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk. fintrevet ingefær
- 1 citron
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser sammen til dressingen. Sæt til side.
- Forvarm en grillpande på høj varme.
- Skær tunloin ud i 4-6 flotte bøffer. Smør dem ind i olie og citron og lad dem trække i 2-3 minutter.
- Grill herefter tunbøfferne 1-2 minutter på hver side; afhængig af tykkelse. Tag tunen af panden, hæld østerssaucen over og lad tunen trække.
- Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Skær spidskål i tynde strimler og rør godt sammen med i dressingen i en stor skål.
- Vend de kogte nudler og fine strimler af gulerødder sammenmed spidskålen og halvdelen af peanutsene, chili, sesamfrø, forårsløg og bønnespirer.
- Top salaten med resten af peanutsene, chili, sesam, forårsløg og bønnespirer. Anret den grillede, glaserede tun på salaten og top med ørredrogn.
- TIP: Du kan også vælge at tilberede tunloinen hel. Stegetiden er den samme. Servér da tunloinen på et fad med salaten i en skålved siden af.