Glaseret grillet tun med asiatisk salat
Ret: Aftensmad, Fersk fisk, Hovedret
Keyword: Fersk fisk, Tun
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

  • 1 Glyngøre tunloins ca. 1000 g
  • 100 g ørredrogn
  • 8 spsk. østersauce
  • 1 citron, saften
  • Vindruekerneolie

Salat

  • 200 g nudler
  • 150 g bønnespirer
  • ½ spidskål i fine strimler
  • 3 gulerødder i fine strimler
  • 1 rød, finthakket chili
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g peanuts
  • 3 fintsnittet forårsløg
  • 1 lime

Dressing

  • 1 spsk. fish sauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 tsk. sukker
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser sammen til dressingen. Sæt til side.  
  • Forvarm en grillpande på høj varme.
  • Skær tunloin ud i 4-6 flotte bøffer. Smør dem ind i olie og citron og lad dem trække i 2-3 minutter.
  • Grill herefter tunbøfferne 1-2 minutter på hver side; afhængig af tykkelse. Tag tunen af panden, hæld østerssaucen over og lad tunen trække.
  • Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Skær spidskål i tynde strimler og rør godt sammen med i dressingen i en stor skål.
  • Vend de kogte nudler og fine strimler af gulerødder sammenmed spidskålen og halvdelen af peanutsene, chili, sesamfrø, forårsløg og bønnespirer.
  • Top salaten med resten af peanutsene, chili, sesam, forårsløg og bønnespirer. Anret den grillede, glaserede tun på salaten og top med ørredrogn.
  • TIP: Du kan også vælge at tilberede tunloinen hel. Stegetiden er den samme. Servér da tunloinen på et fad med salaten i en skålved siden af.