Sprødstegt rødspættefilet
Ret: Aftensmad, Fersk fisk, Hovedret
Keyword: Fersk fisk, Rødspættefilet
PRINT OPSKRIFT
Tilb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 8 Glyngøre Rødspættefileter
  • 4 æg
  • 6 dl pankorasp
  • 2 dl hvedemel
  • 30 g smør
  • 4 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 270 g basmatiris
  • 40 g sesamfrø ristede
  • 2 pak choi eller 1 spiskål
  • 2 skalotteløg
  • 100 g skyllet, tørret babyspinat
  • 1 tsk. chiliflager

Brunet soyasmør

  • 4 spsk. smør
  • 1 spsk. soya

Sådan gør du

  • Kog risene som anvist på pakken.
  • Rist sesamfrøene ved høj varme i ca. 2 min. Tag dem af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  • Skyl og skær pak choi eller spidskål i mindre stykker. Pil skalotteløg og skær dem i strimler på langs.
  • Varm lidt olie op på en pande ved høj varme. Svits pak choi eller spidskål og skalotteløg ca. 2 min. Vend babyspinaten i. Smag til med salt og chiliflager og sæt til side.
  • Varm smørret op i en lille kasserolle ved middelhøj varme, lad det brune og sluk derefter for varmen. Når smørret er bruset af tilsætter du soya og rører rundt.
  • Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle, giv dem lidt salt og peber og lad dem trække i 5 min.
  • Vend rødspætterne først i mel, så i æg og til sidst i pankorasp.
  • Varm olien op på en stor pande ved middel varme. Tilsæt smørret efter 1 minut og lad det lige bruse op.
  • Steg rødspætte sprøde og gyldne; ca. 2½ minut på hver side.
  • Anret de sprødstegte rødspættefileter ovenpå ris og grøntsager; dryp med brunet soyasmør, og top med ristede sesamfrø.
  • Servér med resten af soyasmørret i en lille skål.