Stegte kammuslinger med blomkålspuré og brunet smør
Portioner (Indtast): 4
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 12 kammuslinger
- 50 g smør
- Salt og peber
- 1 blomkål
- 1 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 1 citron
- 50 g smør
- 3 spsk. soya
Sådan gør du
- Rens og skær blomkålen i mindre stykker; brug gerne stokken. Kog blomkålen mør i fløde og mælk. Hæld mælkelagen fra og sæt til side. Blend blomkålen til en glat puré - tilsæt evt. lidt af mælkelagen. Smag til med salt og peber og lidt reven citronskal. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle.
- Steg dem på en meget varm pande ca. 1-2 min. på hver side, til de får en god farve. Flyt ikke på dem, mens de steger. Læg smørret på panden, skru ned til middelvarme og steg kammuslingerne færdige; ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Smelt smørret i en lille gryde til det er lysebrunt. Tilsæt soya. Anret kammuslingerne på blomkålspuréen og dryp den brunede smør over.