Ret: Aftensmad, Hovedret
Keyword: Fersk fisk, mørksej, Ærte-risotto
PRINT OPSKRIFT
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 4 Glyngøre mørksej ca. 115 g/stk.
  • 40 g smør
  • Lidt sukker
  • Salt og peber
  • Evt. ærteskud

Risottoris

  • 400 g risottoris
  • 4 finthakket løg
  • 4 fed finthakket hvidløg
  • 1 økologisk citron, fintrevet skal og saft
  • 1 kg friske bælgærter
  • 150 g parmesan
  • 9 dl hønse- eller grønsagsbouillon
  • 4 dl tør hvidvin
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl risene godt.
  • Varm olie op i en gryde, og steg løg og hvidløg ved middelvarme til de er klare. Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. Tilsæt eventuelt lidt mere olie, så de ikke brænder på.
  • Hæld hvidvin over og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt så bouillon lidt ad gangen og kog risottoen, underomrøring, ved svag-middel varme i ca. 20 min. Tilføj bouillon undervejs så retten bliver cremet og lækker.
  • Rør til sidst de bælgede ærter, den revne parmesan ogcitronskal ind i risottoen. Smag til med citronsaft samt salt og peber. Juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis riottoen er for fast.
  • Drys fisken med en smule sukker og salt og peber, og lad fileterne trække i 5 min.
  • Smelt smør og olie på en pande ved middel varme. Det skal lige akkurat bruse.
  • Steg mørksejen på den ene side 3-4 minutter; afhængig af tykkelse.
  • Sluk derefter for panden, vend fiskene og lad dem trække på eftervarmen fra panden i 1-2 minutter.
  • Anret risottoen i en dyb tallerken, læg fisken ovenpå, drys med friskkværnet peber og pynt eventuelt med ærteskud.