Pandestegt rødspætterulle med smørristet rugbrød og sprød salat
Ret: Aftensmad, Fersk fisk, Frokost
Keyword: Fersk fisk, Rødspættefilet
PRINT OPSKRIFT
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 4 rødspættefileter, ca. 125 g
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 2 tsk. fintrevet citronskal fra økologisk citron
  • ½ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl grofthakket, frisk dild
  • 25 g smør
  • Tandstikker af træ
  • 1 sk. rugbrød
  • Smør til stegning

Sprød salat

  • 6 gulerødder i tynde strimler
  • 150 g radiser i halve
  • 150 g grønne asparges i grove strimler
  • 500 g friske ærter i bælg
  • 100 g syltede agurker i tern
  • 200 g salatost i tern
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 400 g sprøde salatblade
  • 1 dl dildkviste
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Vend alle ingredienserne til salaten sammen - undtagen salatblade og dildkviste. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
    Tag salaten ud og vend salatblade og dildkviste i lige inden servering.
  • Smelt smørret til rugbrødet på en pande og steg brødskiverne gyldne; 2-3 minutter på hver side. Tag brødskiverne af panden og lad dem dræne på lidt køkkenrulle. Drys med lidt salt.
  • Læg rødspættefileterne på et skærebræt med skindsiden opad. Dryp med citronsaft og drys med citronskal, salt, peber og dild.
  • Rul fileterne stramt sammen fra haleenden. Stik en tandstikker gennem hver fiskerulle.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun rødspætterullerne i ca. 1 min. Vend dem og brun yderligere i ca. 1 min. Steg dem færdige ved svagvarme i ca. 3 min.
  • Servér de varme rødspætteruller sammen med den sprøde salat og det smørstegte rugbrød.