
Ingredienser
- 4 rødspættefileter, ca. 125 g
- 1 spsk. friskpresset citronsaft
- 2 tsk. fintrevet citronskal fra økologisk citron
- ½ tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 dl grofthakket, frisk dild
- 25 g smør
- Tandstikker af træ
- 1 sk. rugbrød
- Smør til stegning
Sprød salat
- 6 gulerødder i tynde strimler
- 150 g radiser i halve
- 150 g grønne asparges i grove strimler
- 500 g friske ærter i bælg
- 100 g syltede agurker i tern
- 200 g salatost i tern
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- 400 g sprøde salatblade
- 1 dl dildkviste
- Salt og peber
Sådan gør du
- Vend alle ingredienserne til salaten sammen - undtagen salatblade og dildkviste. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Tag salaten ud og vend salatblade og dildkviste i lige inden servering.
- Smelt smørret til rugbrødet på en pande og steg brødskiverne gyldne; 2-3 minutter på hver side. Tag brødskiverne af panden og lad dem dræne på lidt køkkenrulle. Drys med lidt salt.
- Læg rødspættefileterne på et skærebræt med skindsiden opad. Dryp med citronsaft og drys med citronskal, salt, peber og dild.
- Rul fileterne stramt sammen fra haleenden. Stik en tandstikker gennem hver fiskerulle.
- Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun rødspætterullerne i ca. 1 min. Vend dem og brun yderligere i ca. 1 min. Steg dem færdige ved svagvarme i ca. 3 min.
- Servér de varme rødspætteruller sammen med den sprøde salat og det smørstegte rugbrød.