Skindstegt laks på tabbouleh og artiskokcreme
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 560 g Glyngøre laks
- Olie til stegning
- 300 g speltkerner
- 1 stk. rødløg
- 150 g cherrytomater
- Bredbladet persille
- Frisk basilikum
- Frisk dild
- Citron
- Olivenolie
- Salt/peber
- 300 g marinerede artiskokker
- 6 spsk. creme fraiche 18%
Sådan gør du
- Laksestykkerne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.
- Varm en pande op og tilsæt lidt olie. Når panden er brandvarm steges laksestykkerne med skindsiden nedad først, vend derefter og evt. lidt på siderne undervejs. Laksestykkerne steges i ca. 8-10 minutter i alt.
- Speltkernerne koges (simrer) i rigelig letsaltet vand i 20-25 minutter. Herefter afkøles de helt.
- Rødløg og tomater skæres i tern. De friske krydderurter (mængde efter behov) hakkes groft. Grønt, krydderurter og afkølet perlespelt vendes forsigtigt med salt, peber, olivenolie og lidt citronsaft.
- Artiskokstykkerne drænes for olie og blendes med creme fraiche, salt og peber.
- Server med artiskokcreme i bunden, herefter tabbouleh og til sidst det sprødstegte laksestykke med et lille stykke citron ved siden af.