Smørstegte rødspættefileter med ærter og asparges
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 600 g Glyngøre rødspættefileter
- 2 dl hvedemel
- 100 g smør
- Salt og peber
- 1 glas kapers (lille glas)
- 150 g bacon i tern
- 400 g ekstrafine ærter
- 1 bdt. grønne asparges
- Persille
- Dild
- 1 citron
Sådan gør du
- Rødspættefileterne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.
- Fileterne krydres med salt og vendes i hvedemel. Fileterne steges en ad gangen på panden i 1/4 del af smørret, som brunes inden fileten lægges på, i ca. 2 minutter på hver side. Mellem hver stegning hældes det resterende brunede smør fra og gemmes i en lille skål. De stegte fileter holdes varme i ovnen.
- Når alle fileterne er stegte, hældes det gemte smør på panden igen, varmes op og kapers tilsættes og varmes med. Bacontern steges sprøde på bagepapir på bageplade i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
- Ærterne koges op i en lille kasserolle og de grønne asparges renses, skæres ud i mindre stykker og tilsættes ærterne i det varme vand et par minutter. Ærter og asparges drænes, vendes med bacontern og serveres til rødspættefileterne. Der kan evt. suppleres med ovnstegte kartofler også.
- Server de meunierestegte rødspættefileter med smørsovs, lune kapers, citronsaft, frisk persille og dild og krydr med salt og friskkværnet sort peber.