Bagt mørksej med sprød urtecrust og grillede grøntsager
Ret: Aftensmad, Fersk fisk, Hovedret
Keyword: Fersk fisk, Frisk fisk, grillede grøntsager, mørksej, urtecrust
PRINT OPSKRIFT
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Glyngøre mørksejfileter, ca. 110-120 g/stk.

Urtecrust

  • 2 spsk. blødt smør
  • ½ bdt. finthakket persille
  • ½ bdt. finthakket dild
  • 50 g rasp
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Grøntsager

  • 4 tomater Skåret i halve
  • 1 squash Skåret i ca. 1 ½ cm tykke skiver
  • 2 peberfrugter Skåret i store stykker
  • 4 rødløg Skåret i halve

Marinade til grøntsager

  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 ½ spsk. frisk hakket timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g salatost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Bland det bløde smør med persille, dild, rasp, citronsaft og salt og peber. Vend det sammen til en ensartet urtecrust. Fordel crusten på de 4 mørksejfileter. Bag i ovnen i 9-10 minutter.
  • Forvarmen grill eller grillpande.
  • Grill grøntsagerne på alle sider, tomaterne i ca. 5 min. og de øvrige grøntsager i ca.10 min. Eller til de er møre
  • Rør hvidløg, olie, timian, salt og peber sammen til en marinade og vend den sammen med de grillede grøntsager.
  • Vend forsigtigt osten sammen med de grillede varme grøntsager og servér sammen med den crustede mørksej.