Dampet kullerfilet med blomkålscouscous

Dampet kullerfilet med blomkålscouscous
Ret: Aftensmad, Frokost
Keyword: blomkål, couscous, kullerfilet
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Forberedelse 15 minutter
Tilberedelse 10 minutter

Ingredienser

  • 450 g kullerfilet
  • salt
  • peber
  • 250 g blomkål i små buketter
  • 100 g blommetomater halveret
  • 25 g pinjekerner ristede
  • 50 g mandler hele og ristede
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt bredbladet persille friskhakket
  • 1 bdt basilikum grofthakket

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knsp spidskommen stødt
  • ½ stk citron skal og saft heraf
  • sort peber friskkværnet

Sådan gør du

  • Riv blomkålsbuketterne groft på et rivejern eller mandolinjern.
  • Halver tomaterne og hak hvidløgene. Vendes i den groftrevne blomkål.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over blomkålscouscousen.
  • Rist pinjekerner og mandler på en varm og tør pande. Vendes i blomkålscouscousen lige inden servering.
  • Skær kullerfileterne ud i passende portioner. Krydr med salt og peber.
  • Bring lidt vand i kog i en gryde med lav kant under låg.
  • Kullerfileterne dampes i cirka 4-5 minutter - gerne på en rist i gryden hvis muligt.
  • Anret den dampede kullerfilet ovenpå blomkålscouscousen. Hæld en god olivenolie omkring fisken og blomkålscouscousen og pynt med friskhakket persille og basilikum.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!