Dampet kullerfilet med blomkålscouscous

Dampet kullerfilet med blomkålscouscous
Ret: Aftensmad, Frokost
Keyword: blomkål, couscous, kullerfilet
Portioner (Indstil): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Forberedelse 15 minutter
Tilberedelse 10 minutter

Ingredienser

  • 450 g kullerfilet
  • salt
  • peber
  • 250 g blomkål i små buketter
  • 100 g blommetomater halveret
  • 25 g pinjekerner ristede
  • 50 g mandler hele og ristede
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt bredbladet persille friskhakket
  • 1 bdt basilikum grofthakket

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knsp spidskommen stødt
  • ½ stk citron skal og saft heraf
  • sort peber friskkværnet

Sådan gør du

  • Riv blomkålsbuketterne groft på et rivejern eller mandolinjern.
  • Halver tomaterne og hak hvidløgene. Vendes i den groftrevne blomkål.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over blomkålscouscousen.
  • Rist pinjekerner og mandler på en varm og tør pande. Vendes i blomkålscouscousen lige inden servering.
  • Skær kullerfileterne ud i passende portioner. Krydr med salt og peber.
  • Bring lidt vand i kog i en gryde med lav kant under låg.
  • Kullerfileterne dampes i cirka 4-5 minutter - gerne på en rist i gryden hvis muligt.
  • Anret den dampede kullerfilet ovenpå blomkålscouscousen. Hæld en god olivenolie omkring fisken og blomkålscouscousen og pynt med friskhakket persille og basilikum.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle