Skindstegt kulmule med tomatvinaigrette og ratatouille
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 450 g kulmule med skind
- Salt
- Peber
- Olivenolie
Tomatvinaigrette
- 250 g cherrytomater hele
- 2 dl jomfru olivenolie
- ¼ dl hvidvinseddike
- 2 fed hvidløg
- 2 stk skalotteløg finthakket
- ¼ bdt frisk basilikum grofthakket
- Salt
- Peber
Ratatouille
- 2 stk solmodne tomater store
- 1 stk aubergine
- 2 stk peberfrugter
- 1 stk squash grøn el. gul
- 2 fed hvidløg
- ¼ bdt basilikum
- ¼ bdt timian
- 20 stk sorte Provence oliven med sten
- 1 stk lime saften heraf
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Tomatvinaigrette
- Sauter finthakket hvidløg og skalotteløg i en god sjat olivenolie på en varm pande.
- Tilsæt hvidvinseddiken sammen med de hele cherrytomater. Lad simre indtil tomaterne brister.
- Samg tomatvinaigretten til med salt, peber og frisk basilikum.
Ratatouille
- Skær alle grøntsager i skiver og læg dem i et fad.
- Vend grøntsagsskiverne i olivenolie, hakkede hvidløg og friskhakket basilikum og timian. Krydr med salt og peber.
- Lad det hele trække i fadet i en halv time.
- Opvarm en grill eller en grillpande og grill grøntsagsskiverne herpå.
- Læg grøntsagsskiverne på et serveringsfad efterhånden som de bliver møre. Hæld olivenolie over.
- Tilsæt de sorte oliven og pres saften fra limefrugten over. Smag til med salt og peber.
Skindstegt kulmule
- Rids fiskeskindet.
- Opvarm lidt olie på en pande.
- Placer kulmulefileterne med skindsiden nedad. Læg en tallerken eller et grydelåg ovenpå fisken, så skindet får så stor en stegeflade som muligt.
- Steg fisken i 5-7 minutter på skindsiden.
- Krydr fisken med salt og peber på kødsiden.