Opskrift med bagt laks med urter og ciron
Ret: Aftensmad, Fersk fisk, Hovedret
Keyword: Fersk fisk, Frisk fisk, Laks
Portioner (Indtast): 4 Personer
PRINT OPSKRIFT
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 800 g Glyngøre laksefilet med skind
  • ½ bdt. finthakket persille
  • ½ bdt. finthakket dild
  • 100 g blødt smør
  • 50 g hakkede pinjekerner
  • 1 økologisk citron
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 bdt. hvide asparges
  • Salt og peber

Kartofler

  • 1 kg nye kartofler
  • 2 tsk. salt
  • 1 bdt. persille

Sauce

  • 250 g smør
  • 250 g creme fraiche
  • 2 saften fra økologiske citroner
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir i bunden.
  • Rør det bløde smør sammen med pinjekerner, dild og persille. Smag til med citronsaft, lidt reven citronskal, salt og peber. Fordel urtesmørret på laksen og bag den i ovnen i 20 minutter.
  • Knæk bundene af både de grønne og hvide asparges. De hvideskrælles grundigt.
  • Kog creme fraiche, citronsaft, salt og peber op i en gryde. Skru ned på lavt blus og tilsæt smørret under piskning. Når smørret er smeltet,er saucen færdig.
  • Kog en gryde vand op, skru ned og lad de hvide og grønne asparges småsimre i 3-4 minutter. Drys de afdryppede asparges med salt og peber inden servering.
  • Kog de skrubbede kartofler op i en gryde, skru ned og lad kartoflerne simre til de er færdige. Tjek om kartoflerne er klar ved at stikke i dem med en urtekniv.
  • Anret laks og asparges som vist på billedet og drys kartofler og sauce med lidt hakket persille ved servering.