
Portioner (Indtast): 4 Personer
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 800 g Glyngøre laksefilet med skind
- ½ bdt. finthakket persille
- ½ bdt. finthakket dild
- 100 g blødt smør
- 50 g hakkede pinjekerner
- 1 økologisk citron
- 1 bdt. grønne asparges
- 1 bdt. hvide asparges
- Salt og peber
Kartofler
- 1 kg nye kartofler
- 2 tsk. salt
- 1 bdt. persille
Sauce
- 250 g smør
- 250 g creme fraiche
- 2 saften fra økologiske citroner
- Salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir i bunden.
- Rør det bløde smør sammen med pinjekerner, dild og persille. Smag til med citronsaft, lidt reven citronskal, salt og peber. Fordel urtesmørret på laksen og bag den i ovnen i 20 minutter.
- Knæk bundene af både de grønne og hvide asparges. De hvideskrælles grundigt.
- Kog creme fraiche, citronsaft, salt og peber op i en gryde. Skru ned på lavt blus og tilsæt smørret under piskning. Når smørret er smeltet,er saucen færdig.
- Kog en gryde vand op, skru ned og lad de hvide og grønne asparges småsimre i 3-4 minutter. Drys de afdryppede asparges med salt og peber inden servering.
- Kog de skrubbede kartofler op i en gryde, skru ned og lad kartoflerne simre til de er færdige. Tjek om kartoflerne er klar ved at stikke i dem med en urtekniv.
- Anret laks og asparges som vist på billedet og drys kartofler og sauce med lidt hakket persille ved servering.