Go’ gammeldaws wienerschnitzel med ”dreng”

Ret: Aftensmad, Hovedret
Keyword: Sild
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

  • 12 stk. benfri sild
  • 4 kalveschnitzler
  • Salt og peber
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g rasp
  • Smør
  • Olivenolie
  • 600 g små kartofler
  • 300 g ekstra fine ærter
  • 1 stk. citron
  • Revet peberrod
  • Kapers

Sådan gør du

  • Start med kartoflerne, som skylles, skæres i tern, vendes i olivenolie, salt og peber samt lægges på bagepapir på en bageplade. Steges i ovnen ved 200 grader ca. 30 minutter, til de er gyldne.
  • Kalveschnitzlerne bankes flade (hvis de ikke allerede er det) og krydres med salt og peber. De vendes i mel, derefter i pisket æg og slutteligt i rasp. Steg schnitzlerne på to store pander, så de har rigeligt med plads. De steges gyldne og sprøde i en blanding af olivenolie og smør.
  • Ærterne varmes i en gryde med vand og lidt salt. De kommer op at koge blot et lille minuts tid, hvorefter de drænes og serveres.
  • En klassisk wienerschnitzel serveres med en ”dreng”, som er en citronskive pyntet med revet peberrod, benfri sild og kapers. Lav 4 af disse til schnitzlerne og server med lidt ekstra kapers.
  • Når tallerkenerne er anrettet, hældes ”pandesaucen”, som er resterne af olie, smør og panering, henover schnitzlerne for ekstra smag og fylde.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!