Go’ gammeldaws wienerschnitzel med ”dreng”
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 12 stk. benfri sild
- 4 kalveschnitzler
- Salt og peber
- 4 spsk. hvedemel
- 2 æg
- 100 g rasp
- Smør
- Olivenolie
- 600 g små kartofler
- 300 g ekstra fine ærter
- 1 stk. citron
- Revet peberrod
- Kapers
Sådan gør du
- Start med kartoflerne, som skylles, skæres i tern, vendes i olivenolie, salt og peber samt lægges på bagepapir på en bageplade. Steges i ovnen ved 200 grader ca. 30 minutter, til de er gyldne.
- Kalveschnitzlerne bankes flade (hvis de ikke allerede er det) og krydres med salt og peber. De vendes i mel, derefter i pisket æg og slutteligt i rasp. Steg schnitzlerne på to store pander, så de har rigeligt med plads. De steges gyldne og sprøde i en blanding af olivenolie og smør.
- Ærterne varmes i en gryde med vand og lidt salt. De kommer op at koge blot et lille minuts tid, hvorefter de drænes og serveres.
- En klassisk wienerschnitzel serveres med en ”dreng”, som er en citronskive pyntet med revet peberrod, benfri sild og kapers. Lav 4 af disse til schnitzlerne og server med lidt ekstra kapers.
- Når tallerkenerne er anrettet, hældes ”pandesaucen”, som er resterne af olie, smør og panering, henover schnitzlerne for ekstra smag og fylde.