Skindstegt laks med thaiinspireret marinade

Skindstegt laks med thaiinspireret marinade
Ret: Aftensmad, Frokost
Keyword: Laks
Portioner (Indstil): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Forberedelse 15 minutter
Tilberedelse 15 minutter

Ingredienser

  • 450 g laksefilet/portioner
  • Rapsolie
  • Salt
  • Peberkorn knuste

Thaiinspireret marinade

  • 2 spsk rørsukker
  • ½ dl sojasauce
  • 2 stk lime saften heraf
  • 25 g ingefær finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 stk rød chili frisk
  • ½ bdt forårsløg
  • 2 stk Kefir limeblade hele

Salat med peanuts

  • 1 stk hovedsalat
  • 2 spsk peanuts ristede

Sådan gør du

  • Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft.
  • Hak ingefær og hvidløg fint og skær forårsløg og chili i tynde skiver. Vend det hele i marinaden sammen med 2 hele Kefir limeblade.
  • Skyl og snit salaten fint. Anret salaten i en skål eller på et fad og drys ristede peanuts over.
  • Varm lidt rapsolie op på en pande. Rids laksefileterne/portionerne i skindet.
  • Læg lakseportionerne med skindsiden nedad på den varme pande.
  • Krydr lakseportionerne på kødsiden med salt og knuste peberkorn.
  • Læg en stor tallerken eller et grydelåg over fisken og steg i cirka 5-6 minutter.
  • Server laksen og salaten med thaiinspireret marinade som tilbehør.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle