Skindstegt laks med thaiinspireret marinade
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 450 g laksefilet/portioner
- Rapsolie
- Salt
- Peberkorn knuste
Thaiinspireret marinade
- 2 spsk rørsukker
- ½ dl sojasauce
- 2 stk lime saften heraf
- 25 g ingefær finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 stk rød chili frisk
- ½ bdt forårsløg
Salat med peanuts
- 1 stk crisp-salat
- 2 spsk peanuts ristede
Sådan gør du
- Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft.
- Hak ingefær og hvidløg fint og skær forårsløg og chili i tynde skiver. Vend det hele i marinaden.
- Skyl og snit salaten fint. Anret salaten i en skål eller på et fad og drys ristede peanuts over.
- Varm lidt rapsolie op på en pande. Rids laksefileterne/portionerne i skindet.
- Læg lakseportionerne med skindsiden nedad på den varme pande.
- Krydr lakseportionerne på kødsiden med salt og knuste peberkorn.
- Læg en stor tallerken eller et grydelåg over fisken og steg i cirka 5-6 minutter.
- Server laksen og crisp-salaten med thaiinspireret marinade som tilbehør.