Asiatisk inspireret salat med makrel
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 4 ds. makrel i tomat
- 200 g edamamebønner
- 1 stk. rød hjertesalat
- 1/2 stk. spidskål
- 2-3 gulerødder
- 4 forårsløg
- Frisk rød chili
- Frisk koriander
- Lidt olivenolie
- Lidt soja
- Limesaft
- 2 stk. avocado
- 4 spsk. sesamfrø
Sådan gør du
- Makrel i tomat hældes ud i en si og drænes.
- Edamamebønnerne overhældes med kogende vand, står et minuts tid, drænes og afkøles.
- Salaten og spidskålen skylles, tørres og snittes fint. Gulerødderne skrælles og snittes i tændstiklignende stave. Forårsløg og chili renses og snittes fint.Korianderbladene nippes. Salaten vendes forsigtigt rundt med edamamebønnerne, lidt olivenolie, lidt soja, lidt limesaft og krydres med salt og peber.
- Avocadoerne halveres, stenen fjernes og de tages ud af skallen. Her er en spiseske et godt værktøj. Dryppes med limesaft og skæres på langs i fine tynde skiver.
- Salaten lægges på tallerkener, store stykker af makrel fordeles, de halve snittede avocadoer placeres, og der drysses med sesamfrø.