Vietnamesisk pho med torsk, nudler og urter

Ret: Aftensmad, Hovedret
Keyword: torsk
Portioner (Indtast): 10 portioner
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

Pho

  • 800 g lynfrosne torskeportioner plukket
  • 2 kg okse-ossobuco eller oksebov på ben
  • 3 L oksebouillon
  • 200 g frisk ingefær
  • 3 stk. løg
  • 4 stk. stjerneanis
  • 10 g sorte peberkorn
  • 10 g korianderfrø
  • 3 stk. kanelstang
  • 5 stk. tørret rød chili
  • 1 dl fiskesauce

Fyld

  • 200 g risnudler
  • 100 g bønnespirer
  • 3 stk. frisk rød chili
  • 1 bdt. frisk koriander

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 250°C. Skræl og halver ingefærstykkerne. Pil løgene og halver. Læg løg, ingefær og kødet på en bageplade med bagepapir og steg det i ovnen ved 250°C i 15-20 minutter.
  • Rist stjerneanis, peberkorn, korianderfrø og kanel let i en gryde uden fedtstof i et par minutter.
  • Læg kødet, ingefær og løg i gryden. Hæld bouillon på. Sørg for at bouillonen dækker. Bring suppen i kog og tilsæt fiskesauce. Lad simre i cirka en time under låg. Husk at skumme suppen af. Tag kødet op og sigt suppen (kødet kan bruges i en salat eller lign.).
  • Kog risnudlerne al dente og skyl med koldt vand, så melet skylles ud. Sigt vandet fra og skær nudlerne i mundrette stykker.
  • Blancher bønnespirerne ganske kort i saltet kogende vand.
  • Rens de friske chili og skær dem i fine skiver.
  • Skær torskeportionerne i meget tynde skiver og læg torskeskiverne rå i suppeskåle. Risnudler og bønnespirer placeres ovenpå torsken. Hæld den meget varme suppe over. Pynt suppen med chili og plukket frisk koriander.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!