Vietnamesisk pho med torsk, nudler og urter
Portioner (Indtast): 10 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
Pho
- 800 g lynfrosne torskeportioner plukket
- 2 kg okse-ossobuco eller oksebov på ben
- 3 L oksebouillon
- 200 g frisk ingefær
- 3 stk. løg
- 4 stk. stjerneanis
- 10 g sorte peberkorn
- 10 g korianderfrø
- 3 stk. kanelstang
- 5 stk. tørret rød chili
- 1 dl fiskesauce
Fyld
- 200 g risnudler
- 100 g bønnespirer
- 3 stk. frisk rød chili
- 1 bdt. frisk koriander
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 250°C. Skræl og halver ingefærstykkerne. Pil løgene og halver. Læg løg, ingefær og kødet på en bageplade med bagepapir og steg det i ovnen ved 250°C i 15-20 minutter.
- Rist stjerneanis, peberkorn, korianderfrø og kanel let i en gryde uden fedtstof i et par minutter.
- Læg kødet, ingefær og løg i gryden. Hæld bouillon på. Sørg for at bouillonen dækker. Bring suppen i kog og tilsæt fiskesauce. Lad simre i cirka en time under låg. Husk at skumme suppen af. Tag kødet op og sigt suppen (kødet kan bruges i en salat eller lign.).
- Kog risnudlerne al dente og skyl med koldt vand, så melet skylles ud. Sigt vandet fra og skær nudlerne i mundrette stykker.
- Blancher bønnespirerne ganske kort i saltet kogende vand.
- Rens de friske chili og skær dem i fine skiver.
- Skær torskeportionerne i meget tynde skiver og læg torskeskiverne rå i suppeskåle. Risnudler og bønnespirer placeres ovenpå torsken. Hæld den meget varme suppe over. Pynt suppen med chili og plukket frisk koriander.