Salat Nicoise
med store stykker Tongol tun og grøntsager

Salat Nicoise med Tongol tun
Ret: Aftensmad, Forret, Frokost, Salat
Keyword: Tun
Portioner (Indtast): 10 portioner
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

  • 1000 g Glyngøre Tongol tun i vand
  • 10 kartofler
  • 5 æg
  • 500 g grønne bønner
  • 1 bdt forårsløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 100 g sorte oliven
  • 10 stk Glyngøre benfri sild
  • 1 bdt basilikum
  • 500 g groft brød

Sådan gør du

  • Dræn tunen for vand.
  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, lad dem afkøle, pil og skær i tern.
  • Kog æggene i 6-7 minutter, afkøl, pil og skær dem i kvarte.
  • Rens de grønne bønner, blancher dem i kogende vand i 2-3 minutter, afkøl under koldt vand og snit dem diagonalt.
  • Vask tomaterne og skær i både.
  • Rens forårsløg og skær i fine strimler.
  • Bland dressingen af olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber.
  • Anret salaten på et stort fad med tun i flotte brudte stykker, kartofler, grønne bønner, tomater og forårsløg og vend dressingen rundt i salaten.
  • Anret til sidst med oliven, benfri sild, kvarte æg og frisk basilikum.
  • Server salaten med groft brød til.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!