Salad nicoise med revet æg
Portioner (Indtast): 10 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 1000 g Glyngøre Skipjack tun i olie
- 750 g haricot verts
- 5 stk. æg
- 5 stk. små hjertesalat
- 375 g majs
- 2 stk. rødløg
- 500 g cherrytomater
- 375 g kalamata oliven
- Olivenolie
- Vineddike
- Sennep
- Sukker
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Tun drænes for olie i en si.
- Haricot verts koges hurtigt op i en gryde, drænes og afkøles.
- Æggene koges hårdkogte, ca.7-9 minutter alt efter størrelse. Afkøles, pilles og hakkes helt fint.
- Hjertesalaten skylles tørres og snittes. Salaten blandes med de øvrige ingredienser – tun, haricot verts, æg, majs, fintsnittet rødløg, oliven og halverede cherrytomater.
- Bland en lille simpel vinaigrette af lige dele olie og eddike, med lidt sennep, en knivspids sukker og lidt salt og peber. Drys denne over salaten.