Cremet blomkålssuppe med ovnstegt kulmule

Ret: Aftensmad, Hovedret
Keyword: Kulmule
Portioner (Indtast): 10 portioner
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

  • 1200 g lynfrossen kulmuleportioner
  • Olivenolie til pensling
  • Salt
  • Chili knust, tørret
  • 2 stk. blomkål
  • 50 g smør
  • 1 L hønsebouillon
  • Laurbærblade
  • 4 dl fløde
  • 1 stk. citron saften heraf
  • Muskatnød revet
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 bdt. kørvel plukket
  • 1/2 bdt. bredbladet persille plukket
  • 1/2 bdt. purløg plukket

Sådan gør du

  • Optø kulmuleportionerne dagen i forvejen i perforerede bakker, uden at portionerne dækker hinanden.
  • Pluk blomkålene i små buketter og sauter buketterne i smør under omrøring i 3-4 minutter i en stor gryde.
  • Tilsæt hønsebouillon, laurbærblade og fløde. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 15-20 minutter.
  • Blend blomkålssuppen og hæld den tilbage i gryden. Tip: Tag evt. lidt kogte blomkålsbuketter fra, før suppen blendes og kom dem tilbage i suppen, efter den er blendet.
  • Varm suppen igennem og smag til med citronsaft, muskatnød, salt og peber.
  • Varm ovnen op til 225°C. Læg kulmuleportionerne på en bageplade på bagepapir og smør portionerne med en god olivenolie. Krydr med salt og knust chili.
  • Steg kulmuleportionerne i ovnen i 8-10 minutter og lad trække i 5 minutter.
  • Læg de ovnstegte kulmuleportioner i dybe tallerkener og hæld den varme suppe over. Drys med krydderurteblandingen af kørvel, bredbladet persille og purløg inden servering.    

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!