Glyngøre kippers er saltede sild røget på traditionel vis

Glyngøre kippers er lækre hele saltede og røgede sild i vand, olie eller peberlage. De lækre røgede sild passer til enhver anledning – omend det er det store kolde bord med mange gæster eller blot en hurtig frokost eller aftensmåltid for én.

Kippers smager ikke blot skønt, men kan spises med god samvittighed. Da røget sild er en fed fisk, indeholder den også masser af de gode og vigtige flerumættede fedtsyrer.

Den røgede sild kan ristes eller lunes i egen olie/vand og serveres med forskelligt tilbehør. En klassisk serveringsmåde for kippers er at lune den og servere på rugbrød eller med røræg, spejlæg eller æggekage.

Hvad er kippers?

Kippers er betegnelsen for hele røgede sild. Silden flækkes på midten fra hoved til hale og foldes ud, så de to dele kun hænger sammen på én side af fisken (indvolde fjernes). Derefter saltes og røges de.

I Danmark spises kippers ofte til frokost eller til et koldt aftensmåltid. I England er det dog også normalt at spise den røgede sild til morgenmad.