Fakta om sild

Ofte er det børns naturlige nysgerrighed, der får dem til at spørge, hvor tingene kommer fra. Men som forbruger bør du også vide det. Er råvaren dyrket/avlet, produceret og bearbejdet under ordentlige forhold, eller…? Jo større gennemsigtighed – jo større tryghed.

En fisk i særklasse

Silden, der på latin hedder Clupea harengus, er en så vigtig del af dansk naturhistorie, at den i 2009 blev optaget i Danmarks Naturkanon. En fisk i særklasse, der udover sin gode smag og sunde vitaminer og mineraler, har en række andre karakteristika, der gør den til noget helt specielt.

Vidste du eksempelvis, at …

  • Silden kan blive op til 40 cm lang og 25 år gammel?
  • Fedtindholdet i en sild er på 12-15 % – hvilket svarer til magert svinekød?
  • En sildestime kan blive flere kilometer lang og indeholde op til en million sild?
  • Silden både lever i overfladen og helt ned til 250 meters dybde?
  • Silden har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer?
  • Silden var en af Middelalderens mest betydningsfulde handelsvarer?
  • Det var helt naturligt for en dansker i 1800 tallet at spise seks sild om dagen?
  • Du kan finde inspiration til din næste sildemad her
Sild på bord

Læs mere om sild her.

Velbekomme!