Fakta om sild
Ofte er det børns naturlige nysgerrighed, der får dem til at spørge, hvor tingene kommer fra. Men som forbruger bør du også vide det. Er råvaren dyrket/avlet, produceret og bearbejdet under ordentlige forhold, eller…? Jo større gennemsigtighed – jo større tryghed.
En fisk i særklasse
Silden, der på latin hedder Clupea harengus, er en så vigtig del af dansk naturhistorie, at den i 2009 blev optaget i Danmarks Naturkanon. En fisk i særklasse, der udover sin gode smag og sunde vitaminer og mineraler, har en række andre karakteristika, der gør den til noget helt specielt.
Vidste du eksempelvis, at …
- Silden kan blive op til 40 cm lang og 25 år gammel?
- Fedtindholdet i en sild er på 12-15 % – hvilket svarer til magert svinekød?
- En sildestime kan blive flere kilometer lang og indeholde op til en million sild?
- Silden både lever i overfladen og helt ned til 250 meters dybde?
- Silden har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer?
- Silden var en af Middelalderens mest betydningsfulde handelsvarer?
- Det var helt naturligt for en dansker i 1800 tallet at spise seks sild om dagen?
- Du kan finde inspiration til din næste sildemad her
Læs mere om sild her.
Velbekomme!