Go Back
+ servings

Fennikelsalat med kryddersild og bagte tomater

Ret: Aftensmad, Forret, Frokost
Keyword: Kryddersild, Sild
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 gl. Glyngøre Kryddersild i fileter
  • 1 dl ufarvet eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • Friskpresset citronsaft
  • 8 cocktailtomater på stilk
  • 2 rødløg
  • 5 vagtelæg
  • 1 fennikel
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber
  • Friske urter, eks. dild og kørvel

Sådan gør du

  • Start med de syltede rødløg, evt. dagen før. Bring eddike, vand og sukker i kog, tilsæt fintsnittet rødløg og lad det simre i 3 minutter.
  • Tag løgene op og lad lagen koge ind ved kraftig varme i 5 minutter. Tilsæt lagen til løgene sammen med friskpresset citronsaft og lad det afkøle helt.
  • Læg tomater i et ildfast fad, dryp med olivenolie, krydr med lidt salt og peber og bages i ovnen ved 120°C i 45 minutter.
  • Vagtelæg kommes forsigtigt i kogende vand, koges i 3 minutter, afkøles under koldt vand og pilles.
  • Fennikel skylles, halveres og snittes ultrafint med kniv eller på mandolinjern. Anret fintsnittet fennikel og lune bagte tomater på et stort fad.
  • Halver kryddersildefileterne på langs og anret dem som små buketter på fadet. Anret de halve vagtelæg og syltede rødløg, Krydr med salt og peber og top med friske urter.