Go Back
+ servings

Salat med røget laks og råsyltet fennikel

Ret: Aftensmad, Forret
Keyword: Laks
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g røget laks
  • 1 fennikel
  • 3 spsk. eddike
  • 3 spsk. honning
  • Salt og peber
  • Dild
  • 1/4 blomkål
  • Et par skiver daggammelt brød
  • Smør/olie til stegning
  • 4 spsk. creme fraiche 18%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 håndfuld blandede krydderurter

Sådan gør du

  • Fennikel snittes helt fint - f.eks. på mandolinjern - og vendes med blandingen af eddike, honning, salt, peber samt lidt finthakket dild. Den stilles på køl, mens resten tilberedes.
  • Det kvarte blomkål skæres ud i mindre buketter, som ligeledes snittes helt fint, f.eks. på mandolinjern, til crudité og lægges i iskoldt vand på køl.
  • Brødet rives i mindre stykker, som steges på panden ved middel varme i lidt smør og/eller olie. Krydres med salt og peber.
  • Creme fraiche, mayonnaise, salt, peber og finthakkede krydderurter røres sammen til en dejlig urtedressing.
  • Anret salaten med små bunker af råsyltet fennikel uden væde på skift med småbuketter af røget laks. Fordel blomkålscrudité, brødcroutoner samt urtedressing og afslut med lidt pynt af frisk dild.