Go Back
+ servings

Kippers Florentine

Ret: Frokost
Keyword: Kippers
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 ds. kippers i olie
  • 4 stykker godt surdejsbrød
  • 500 g spinatblade
  • 4 stk. store æg
  • 4 stk. citronbåde
  • Lidt hvidvinseddike
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kippers tages forsigtigt ud af dåsen og drænes. Et godt tip til at få dem ud hele og flotte er at trække dåsen lidt ud i begge sider, så kanten giver sig lidt.
  • Brødskiverne smøres med lidt olivenolie og ristes eventuelt på grill/grillpande. Spinaten skylles, tørres og varmes på en pande med lidt olivenolie - ganske kort, så den kun lige bliver blød og fløjlsagtig. Krydr med salt og peber.
  • Æggene pocheres i kogende vand tilsat en lille smule hvidvinseddike i ca. 3 minutter. Hvis man ikke er super erfaren i pochering af æg, er det en fordel at lave et af gangen. Vandet bringes i kog, eddiken tilsættes og så piskes der en hvirvel, som ægget slås ud og dumpes ned i. Derefter skrues der lidt ned for varmen, og ægget bør samle sig i vandet. Man kan evt. hjælpe det lidt på vej med en ske i vandet. Efter 2 1/2 til 3 minutter tages ægget op med en hulske eller lignende og lægges på køkkenrulle, mens de andre æg laves. Her kan man ofte have held med at samle hviden lidt mere om blommen igen.
  • Placer brødskiverne på tallerkener. Derefter placeres dampet drænet spinat, de lækre kippers og slutteligt de pocherede æg. Krydr med salt, peber og saft fra en citronbåd.