Go Back
+ servings

Asiatisk inspireret salat med makrel

Ret: Aftensmad, Hovedret
Keyword: Makrel
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 ds. makrel i tomat
  • 200 g edamamebønner
  • 1 stk. rød hjertesalat
  • 1/2 stk. spidskål
  • 2-3 gulerødder
  • 4 forårsløg
  • Frisk rød chili
  • Frisk koriander
  • Lidt olivenolie
  • Lidt soja
  • Limesaft
  • 2 stk. avocado
  • 4 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  • Makrel i tomat hældes ud i en si og drænes.
  • Edamamebønnerne overhældes med kogende vand, står et minuts tid, drænes og afkøles.
  • Salaten og spidskålen skylles, tørres og snittes fint. Gulerødderne skrælles og snittes i tændstiklignende stave. Forårsløg og chili renses og snittes fint.Korianderbladene nippes. Salaten vendes forsigtigt rundt med edamamebønnerne, lidt olivenolie, lidt soja, lidt limesaft og krydres med salt og peber.
  • Avocadoerne halveres, stenen fjernes og de tages ud af skallen. Her er en spiseske et godt værktøj. Dryppes med limesaft og skæres på langs i fine tynde skiver.
  • Salaten lægges på tallerkener, store stykker af makrel fordeles, de halve snittede avocadoer placeres, og der drysses med sesamfrø.