Sildefiskeri – følg sildens rejse fra hav til bord

Når kulden bider mest

Mens kulden bider mest, og de fleste af os bliver inden døre og skruer op for varmen, drager fiskekutterne ud på Nordsøen og Norskehavet for at fange de sild, der ender som lækre marinerede Glyngøre sild på frokostbordene rundt om i landet. Høstsildene er både de første, der fanges og de mest unikke, da de er størst og fedest. Selve fangstperioden strækker sig fra september til januar. I denne periode har silden det højeste fedtindhold, som har stor betydning for smagen og det karakteristiske ´bid´, der er i den gode Glyngøre sild.

Det hemmelige lagerrum

Straks efter sildene er fanget og landet, starter deres helt specielle rejse. En rejse, der fører dem op til den 15.000 m2 store grotte – Glyngøres hemmelige lagerrum. Her har hver enkelt sild de optimale betingelser for at modnes. Netop modningen er afgørende for kvaliteten og smagsoplevelsen af den sild, du sætter på bordet. Temperaturen i lagerrummet spiller en vigtig rolle for modningsprocessen. Den skal være konstant året rundt og reguleres derfor automatisk. Det sikrer både en ensartet produktkvalitet, og at sildene modnes optimalt med mindst muligt energiforbrug.

Rejsen deler sig

Når sildene er ankommet til det hemmelige lagerrum, deler deres rejse sig i tre nye retninger. Nogle sild får en gammeldags modning, andre en filetmodning og andre igen en hurtig modning på vores store tønder. Modningstypen afhænger af, hvad sildene skal anvendes til. Gammeldags modnede sild, der anvendes til pyntesild, modner naturligt i 6 måneder. Filetmodnede sild anvendes til krosild og modner i en krydderlage i 3 måneder. Sidst er der vores hurtigt modnede sild, der anvendes til sild i glas og modner 4-8 uger i en speciel eddikelage … inden det hemmelige krydderi tilsættes.

Det hemmelige krydderi

Når sildene er færdigmodnet i lagerrummet, fortsætter de deres fælles rejse til vores fabrik, hvor de får tilført det hemmelige krydderi, inden de til sidst bliver lagt i lage eller sauce. Efter endnu 2-3 ugers lagring på færdigvarelageret har sildene optaget sukker og krydderier og er nu salgsklare. Selvom vi behandler alle vores sild med præcis samme kærlighed og respekt – fra de bliver taget op af havet, til de står på bordet, er der noget helt specielt over hver Glyngøre sild. Generationers erfaring og det hemmelige krydderi gør hver Glyngøre sild til sin helt egen. Forskellen findes i tilberedelsen. Du oplever den i smagen. Velbekomme.