Sildebord og samtale i Københavns havn

I mere end 70 år har Glyngøre leveret sild til de danske frokostborde, og siden 2012 er Glyngøres sild fanget og behandlet i overensstemmelse med Marine Stewardship Councils miljøstandard for bæredygtigt fiskeri. Men hvad vil det egentlig sige? Det mødtes Glyngøre og MSC med en håndfuld bloggere for at tale om og blive klogere på i Cykelkokkens Spisebar på Bølgen i Københavns havn.

 

Bæredygtighed for Glyngøre

I mere end 70 år har Glyngøre leveret sild til de danske frokostborde. Siden 2012 er dette blevet gjort i samarbejde med Marine Stewardship Council (MSC) for at udbrede bæredygtigt fiskeri, beskytte havene og den vilde fiskebestande. Fredag 29. marts inviterede Glyngøre og MSC i partnerskab madbloggere fra København til sildebord og samtale om netop dette.

Glyngøre vil gerne være med til at udbrede viden og forståelse for, hvad det vil sige at spise mere bæredygtigt når det kommer fisk og selvfølgelig sild. Samtidig er det også vigtigt for os at tage samtalen om sildens fremtidige rolle i vores måltidskultur, hvilket der i sandhed blev gjort denne forårsdag i Hovedstaden.

 

Standard for bæredygtigt fiskeri

For MSC betyder bæredygtigt fiskeri, at man passer på fiskebestande, respekterer havmiljøet, og at der er en effektiv forvaltning i fiskebestanden. Fiskeriets bæredygtighed kan vurderes uanset fiskeriets størrelse, geografi eller den fiskemetode, der anvendes.
Standarden udvikles af forskere, fiskeindustrien og miljøgrupper.

 

MSC bedømmer, om et fiskeri lever op til de bæredygtige standarder, udfra tre hovedprincipper:

1. Bæredygtige fiskebestande – Er der nok fisk tilbage i havet? Fiskeriet skal være på et niveau, der sikrer, at det kan fortsætte uendeligt, og at fiskebestanden kan holdes sund.

2. Minimering af miljøpåvirkninger – Hvad er påvirkningerne? Fiskeriaktiviteten skal forvaltes med forsigtighed, så andre arter og habitater i økosystemet kan holdes sunde.

3. Effektiv fiskeriforvaltning – Er fiskeriet velforvaltet? MSC certificerede fiskerier skal følge love og kunne tilpasse sig forandringer i havmiljøet.

Glyngøre er stolte af, at kunne præsentere et 100% MSC-certificeret sildesortiment i glas. Bæredygtighed er vigtigt for Glyngøre, derfor arbejder vi hele tiden på at udvide vores MSC-certificerede sortiment.
Vores makrel i tomat, makrelguf både i tube og på dåse samt alle vores kippers er i dag MSC-certificeret.

 

Opskrifter

Madbloggerne har selvfølgelig udviklet nogle lækre opskrifter, som du kan få lov til at afprøve i dit eget køkken.

EatMyHeartOutCPH har udviklet en opskrift med sild og PINK æg, som vil være et hit ved selv de mindste børn.

Hvis du vil imponere dine gæster, skal du prøve opskriften med syltet selleri udviklet af Thomas Alcayaga fra bloggen MadetMere.

Camille Maja har udviklet en opskrift på en cremet æblesalat med ramløg lige til at komme ovenpå din sildemad. Den passer perfekt både til hverdag og fest.

 

Nysgerrig efter mere?

Læs hele pressemeddelelsen her og gå på opdagelse i vores bæredygtige sildesortiment.

Du har også rig mulighed for, at afprøve nogle af vores lækre sildeprodukter i andre spændende opskrifter. Klik her for at blive inspireret.

 

Foto: Fotograf Liv Kastrup for Glyngøre