Stegt rødspættefilet i panko

Den populære lille fladfisk er en rigtig nem fisk at tilberede. De fleste kender den klassiske panerede rødspættefilet med pommes fritter og remoulade, men prøv noget nyt med denne opskrift på stegt rødspætte.

Rødspættefileten paneres og steges sprød i smør. Retten serveres med blancherede grøntsager og cremet, mild dildsauce.

Opskriften er udarbejdet af Thomas Stig Jørgensen; kok, underviser og konsulent på Hotel- og Restaurantskolen

Portioner
4

Ingredienser

  • 8 stk. rødspættefilet
  • 1 ps. Glyngøre NemFisk Dildsauce
  • 1 æg
  • 100 g panko-rasp
  • 300 g spidskål
  • 1 lille broccolihoved
  • 2 gulerødder
  • 4 radisser
  • ½ bdt. dild
  • smør og olie til stegning
  • jasminris

Opskrift

1

Skræl gulerødderne, og skær dem i halve på den lange led.

2

Pluk broccolien i buketter, og skær stokken i skiver.

3

Snit spidskålen fint.

4

Blancher de snittede grøntsager i letsaltet vand i ca. 2 min, en slags grønt ad gangen. Afkøl grøntsagerne i koldt vand, og lad dem afdryppe.

5

Skær radiserne i tynde skiver, og læg dem i koldt vand.

6

Pisk ægget sammen med 1 dl vand, dyp de foldede fiskefileter heri, og vend dem derefter i panko-raspen.

7

Steg fisken gylden i smør på begge sider, og krydr med salt og peber.

8

Varm saucen igennem, smag til med salt og peber, og kom gerne masser af frisk dild i.

9

Kom lidt smør i en mellemstor gryde, damp de blancherede grøntsager deri, og krydr med salt og peber.

10

Anret grøntsagerne på et fad, læg fisken ovenpå, og drys med radiseskiver og plukket dild. Server saucen ved siden af, sammen med kogte ris.