Spicy sild med æblechutney og pink æg
Nu skal der farver på bordet!
Spice den traditionelle sild op med pink æg og en sprød æblechutney. Denne ret har alt hvad smagsløgene begærer, nemlig sødme fra karamelliseret rødløg, syrlighed fra æbler, det salte fra sildene og det bitre fra æblecidereddike, og retten er tilmed smuk med sin farvestrålende kombination af farver. Du kan servere retten som en let lille anretning inden hovedmåltidet til påskefrokosten.
Husk at gå i gang med æggene 4 dage i forvejen. De skal nemlige have lov til at trække den smukke lyserøde farve, som de får fra rødbedelagen.

Portioner (Indtast): 12 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 1 glas Glyngøre Marinerede Fileter
- 3 skiver rugbrød
- 1 spsk. smør
SYLTEDE PINK ÆG
- 6 stk. æg
- 1 stk. rødbede
- 350 ml. æblecidereddike
- 1 dl. vand
- 1 spsk. fennikelfrø
- 4 stk. allehånde
- 1 spsk. sennepsfrø
- 4 stk. laurbærblade
- 10 stk. peberkorn
- 1 stk. tørret chili
ÆBLECHUTNEY
- 1 stk. rødløg
- 1 fed hvidløg
- 2 cm. frisk ingefær
- 0,5 stk rød chili
- 2 stk. syrlige æbler
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. rørsukker
TILBEHØR
- 1 stk. peberrod
- Karse
Sådan gør du
PINK ÆG:
- Kog æggene i 6½ min. og køl dem derefter af i rigeligt koldt vand.
- Skræl rødbeden og skær den i tern.
- Kog rødbeden sammen med æblecidereddike, vand, fennikelfrø, allehånde, sennepsfrø, laurbærblade, peberkorn og chili i ca. 7-10 minutter.
- Steriliser et sylteglas og læg de pillede kolde æg ned i glasset.
- Hæld den afkølede lage over æggene og ryst glasset en lille smule, så lagen dækker æggene til alle sider. Det er vigtigt, at lagen er helt afkølet.
- Sæt låg på og stil i køleskabet i 4 døgn.
- ÆBLECHUTNEY:
- Skær æblet i små tern.
- Pil og skær rødløget i små tern og steg dem ved lav varme i smørret i mindst 30-40 min, indtil løgene er karamelliseret. Husk at røre rundt, så de ikke brænder på.
- Tilføj derefter æbler, revet hvidløg, revet ingefær, hakket chili, rørsukker og æblecidereddike.
- Lad det småsimre indtil æblerne giver efter. Steriliser et sylteglas, og kom chutneyen på glas og stil på køl.
- ANRETNING:
- Skær rugbrødet i kvarte og steg skiverne i smør på hver side.
- Skær de marinerede sild i stykker, som svarer nogenlunde til størrelsen på rugbrødsskiverne. Du kan også bruge Glyngøre marinerede bidder.
- Læg sildestykkerne på rugbrødet og top med en teskefuld æblechutney.
- Riv peberroden fint og drys lidt på hver anretning.
- Skær derefter de pink æg ud i både og læg dem øverst på sildeanretningerne.
- Pynt med karse.