Spicy sild med æblechutney og pink æg

Nu skal der farve på bordret!

Spice den traditionelle sild op med pink æg og en sprød æblechutney. Denne ret har alt ved smagsløgene begærer, nemlig sødme fra karamelliseret rødløg, syrlighed fra æbler, det salte fra sildene og det bitre fra æblecidereddike, og retten er tilmed smuk med sin farvestrålende kombination af farver. Du kan servere den som en let lille anretning inden hovedmåltidet til påskefrokosten.

Husk at gå i gang med æggene et par dage før, du skal bruge dem. De skal nemlige have lov til at trække den smukke lyserøde farve, som den får fra din rødbedelage.

Opskriften er udarbejdet af  Christina Bennetzen med bloggen EatMyHeartOutCPH

Portioner
12

Ingredienser

Syltede pink æg

  • 6 æg
  • 1 rødbede
  • 350 ml æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 4 stk. allehånde
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 4 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 1 tørret chili

Æblechutney

  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 0.5 rød chili
  • 2 syrlige æbler
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. rørsukker

Tilbehør

  • Peberrod
  • Karse

Opskrift

Pink æg:
Kog æggene i 6,5 min og køl dem derefter af i rigeligt koldt vand.

Skræl rødbeden og skær den i tern.

Kog rødbeden sammen med æblecidereddike, vand, fennikelfrø, allehånde, sennepsfrø, laurbærblade, peberkorn og chili i ca. 7-10 minutter.

Steriliser et sylteglas og læg de pillede kolde æg ned i glasset.

Hæld den afkølede lage over æggene og ryst glasset en lille smule, så lagen dækker æggene til alle sider. Det er vigtigt, at lagen er helt afkølet.

Sæt låg på og stil i køleskabet i 4 døgn.

Nu til æblechutney:
Skær æblet i små tern.

Pil og skær rødløget i små tern og steg dem ved lav varme i smørret i mindst 30-40 min, indtil løggene er karamelliseret. Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.

Tilføj derefter æbler, revet hvidløg, revet ingefær, hakket chili, rørsukker og æblecidereddike.

Lad det småsimre indtil æblerne giver efter. Steriliser et sylteglas, og kom chutneyen på glas og stil på køl.

Anretning:
Skær rugbrødet i kvarte og steg skiverne på hver side i smør.

Skær de marinerede sild i stykker, som svarer nogenlunde til størrelsen på dine rugbrødsskiver. Du kan også bruge de marinerede bidder.

Læg sildestykkerne på rugbrødet og giv hver fisk en teskefuld æblechutney.

Riv peberroden fint og drys lidt på hver mad.

Skær derefter de pink æg ud i både, og læg dem på madderne.

Pynt med karse.

Husk!

Lav de pink æg 4 dage før du skal bruge dem. De trækker farve fra rødbedesaften, og på 5. dagen begynder blommerne også at tage farve.