Sild med æblesalat og ramsløg

Sild er noget der ofte forbindes med påske – eller julefrokost, men sådan behøves det slet ikke at være. Du kan spise sild på alle tider af året, da silden både er super sund og smager fantastisk. Få opskriften på sild med æblesalat & ramsløg lige her.

Denne lækre cremede æblesalt med ramsløg passer til et hvert moderne frokostbord både i weekender og hverdage. Du kan lave æblesalaten hele året rundt, gerne i efteråret hvor de danske æbler er høstmodne. Henover vinteren og ind i foråret er det som regel muligt at købe danske æbler dér, hvor du også køber din Glyngøre sild. Ramsløget har sæson fra marts til juni, så hvis du ønsker, at lave salaten med dine friske danske æbler, kan du erstatte ramsløget med dild eller kål! Nyd din sildemad på friskbagt rugbrød.

Opskriften er udarbejdet af Camille Maja.

Portioner
2

Ingredienser

  • 150 g marinerede sild
  • 1 dl creme fraiche 5-9%
  • 1/2 æble
  • 1 tsk. karry
  • 1.5 tsk. dijonsennep
  • 1 håndfuld ramsløg
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft

Opskrift

Kom creme fraiche, karry og sennep i en skål.

Tilføj hakket æble, samt finsnittet ramsløg.

Rør det hele sammen.

Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Tilføj evt. mere karry/sennep, hvis du ønsker.

Server æblesalaten på et stykke rugbrød, top med sild, og pynt eventuelt med ekstra ramsløg og æbler.