Rugmelsstegt rødspætte

Opskriften er udarbejdet af Thomas Stig Jørgensen; kok, underviser og konsulent på Hotel- og Restaurantskolen

Portioner
4

Ingredienser

  • 8 stk. rødspættefilet
  • 1 ps. Glyngøre NemFisk Citronsauce
  • 8 spsk. rugmel
  • 2 rødløg
  • 1 dl sukker
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 agurk
  • 2 stænger rabarber
  • 100 g rucola
  • brøndkarse
  • smør og olie
  • 500 g nye kartofler

Opskrift

1

Pil rødløgene, og del dem i 8 både.

2

Kom dem i en gryde sammen med 2 spsk. sukker, eddiken og lidt salt. Kog op, og lad det trække under låg.

3

Vask og snit rabarberne i skiver. Kom dem i en gryde sammen med lidt vand og ½ dl sukker, og damp dem under låg til en kompot. Hvis de er for sure, så tilføj mere sukker.

4

Fold fiskefileterne, vend dem i rugmel, og steg dem gyldne i smør. Krydr med salt og peber.

5

Del agurkerne, og tag kernerne ud.

6

Lun dem i en gryde sammen med rødløgene – uden væden – i en anelse smør.

7

Vask og tør rucolaen, læg den i gryden, rør varsomt rundt, og tag gryden af varmen. Krydr med salt og peber.

8

Lun citronsaucen op, og server den hen over fisken sammen med kogte kartofler.