Laksetærte

Tærter kan laves med et væld af forskelligt fyld – det er faktisk kun fantasien der sætter grænser! Hos GLYNGØRE har vi derfor sammensat en opskrift på en skøn laksetærte, som må siges at være en sand klassiker. Laksetærten kan spises både kold og varm, hvorfor den er genial at servere til aftensmad. Du kan også vælge at gemme resterne af laksetærten, f.eks. til madpakken dagen efter.

Vores laksetærte er lavet med spinat og NemFisk dildsauce, som er to ingredienser, der passer perfekt til smagen af laks.

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 ps. Glyngøre NemFisk Dildsauce
  • 450 g frossen helbladet spinat
  • 1 tærtedej
  • 500 g laks
  • 50 g feta i tern
  • 4 æg
  • 75 g babysalat eller rucola
  • 50 g rødløg
  • 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • friske krydderurter
  • salt og peber

Opskrift

1

Kom spinat og 1 tsk. salt i en gryde og damp den på høj varme, under låg. Si vandet fra.

2

Tilpas tærtedej i en smurt tærteform.

3

Skær laks i strimler og læg dem i tærten.

4

Fordel spinat i tærten.

5

Hæld NemFisk Dildsauce i en skål og pisk den sammen med æg.

6

Hæld saucen over tærten og drys fetatern udover.

7

Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. eller til den er let dirrende i midten.

8

Bland rucola med rødløgsringe, citronsaft, olivenolie, salt og peber.