Lakselasagne

Den traditionelle lasagne været i gennem en stor udvikling, og i dag tilføjer vi mange forskellige ingredienser til retten. En af måderne at forny den klassiske lasagne, er ved at gøre den til en lakselasagne – som er en genial velsmagende opfindelse. Lakselasagne er derudover en god måde til at få fisk ind i hverdagskosten.

Denne opskrift på cremet og mild lakselasagne med kartofler og NemFisk citronsauce, vil med sikkerhed blive elsket af de fleste – også børn.

Du kan også vælge at overraske gæsterne med en skøn lakselasagne – vi er sikre på de vil blive imponeret! Gem gerne resterne og frys dem ned eller spis dem dagen efter i madpakken.

Opskriften er udarbejdet af Bettina Lohse; Smagssyndikatet.dk, Mad- og Måltidsgeograf.

Portioner
4

Ingredienser

Opskrift

Skær kartoflerne og fenniklen i meget tynde skiver.

Skær laksen i tynde skiver og løgene i tynde både.

Læg så et lag kartoffel i et ildfast fad med bagepapir, efterfulgt at laks, fennikel og til sidst løg. Krydr med salt og peber.

Fordel halvdelen af NemFisk citronsaucen i fadet, og læg så lakridsroden på.

Læg herefter et nyt lag kartoffel, laks, fennikel og løg, og fordel resten af citronsaucen i fadet.

Bland rasp med parmesanost og drys dette over.

Bag til sidst lakselasagnen i ovnen ved 185˚ C i 20 minutter.

Servér den varme lakselasagne med grøn salat til, gerne med avocado.