Hvidvinsmuslinger med Risotto

Portioner
4

Ingredienser

  • 2 spsk. olie
  • 1000 g blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2.5 dl hvidvin
  • 1 Glyngøre NemFisk Citronsauce
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • 20 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 3 dl revet ost
  • 2 løg
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 400 g champignoner
  • salt, peber og persille

Opskrift

1

FISK

Snit løg, gulerødder og porre fint. Svits det i olien med de pressede hvidløg. Tilsæt hvidvin og citronsauce sammen med salt og sukker. Lad det koge 1 minut. Skyl og rengør muslingerne i koldt vand. Hæld dem dernæst ned i gryden i og lad dem koge få minutter med vin, sauce og grøntsager, til de har åbnet sig.

2

RISOTTO

Rist champignonerne på panden. Når de er gyldne, lægges de i en skål, hvorefter løgene svitses i smør. Tilsæt ris og svits 1 minut mere. Hæld vin og boullion i ,og lad risene simre i 15-18 minutter, til de er møre. Vend derefter ost og champignoner i risene. Smag til med salt og peber, og pynt med persille.

Af Ann-Alicia Thunbo Ilskov - husmoderen.dk