Farmors fiskefrikadeller

Der findes et væld af forskellige måder, at lave fiskefrikadeller på. Først og fremmest kan fiskefrikadeller laves på mange forskellige former for fisk, men også krydderierne i fiskefrikadelledejen kan variere meget. Hos GLYNGØRE har vi sammensat en opskrift på fiskefrikadeller, som er nemme at lave og smager himmelsk. Fiskefrikadeller er lavet på fileter af mørksej, og får smag fra både løg, karry og porre.

Hos GLYNGØRE anbefaler vi dig, at servere dine fiskefrikadeller med kartofler og vores NemFisk tomat- og krydderurtesauce. Du kan også sagtens prøve en af vores andre NemFisk saucer, hvis du ikke er så meget til tomat.

Prøv også vores opskrift på spicy fiskefrikadeller.

Af Ann-Alicia Thunbo Ilskov – husmoderen.dk

Portioner
4

Ingredienser

  • 400 g filet af mørksej
  • 1 løg
  • 1 æg
  • dl mælk
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 3 spsk. rasp
  • 3 spsk. mel
  • 1 fintsnittet porre
  • 600 g kartofler
  • purløg
  • 20 g smør
  • 2 store grofthakkede tomater
  • 1 ps. Glyngøre NemFisk Tomat- og krydderurtesauce

Opskrift

Skær fisken i grove stykker.

Blend den derefter groft i en foodprocessor med løg, æg, mælk, karry, salt, peber, rasp, mel og porre.

Steg frikadellerne i lidt olie på en varm pande, 3-4 minutter på hver side.

Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem i 15 minutter.

Derefter vendes de i smør og pyntes med fintklippet purløg.

Kog NemFisk-saucen i en gryde og vend de hakkede tomater i.

Server de varme fiskefrikadeller sammen med tomatsauce og kartofler.