Bæredygtigt fiskeri

Bæredygtige fisk

Hos Glyngøre har vi bæredygtighed øverst på dagsorden – vi lever og ånder for at levere mere fisk til forbrugerne, såvel i dag og fremtiden. Vi stiller krav til en bæredygtig tankegang og drift hos vores samarbejdspartnere og har fuld fokus på bæredygtig i vores interne processer.

Vi tilstræber altid, at Glyngøre sild fanges i bæredygtige fangstområder og fiskes med bæredygtige fangstredskaber. Derfor anvendes som altid NVG-sild (Norsk Vårytende Sild) i Glyngøres produktion – de norske fiskere og myndigheder arbejder målrettet for, at der kun fiskes sild i mængder, der sikrer en fremtidig bæredygtig bestand af sild.

Fiskekutter og måger

Følg sildens rejse fra hav til bord

Mens kulden bider mest, og de fleste af os bliver inden døre og skruer op for varmen, drager fiskekutterne ud på Nordsøen og Norskehavet for at fange de sild, der ender som lækre marinerede Glyngøre sild på frokostbordene rundt om i landet.

Læs mere

Kvalitetskriterier for den bedste sild på markedet

En sild er ikke bare en sild. Der er nogle helt grundlæggende kvalitetskriterier, du bør gå efter, når du vælger sild. Nemlig sildens udseende, fasthed, størrelse og smag.

Læs mere

Sild på bord
Nyfangede sild i kasser

Fakta om sild

Ofte er det børns naturlige nysgerrighed, der får dem til at spørge, hvor tingene kommer fra. Men som forbruger bør du også vide det. Er råvaren dyrket/avlet, produceret og bearbejdet under ordentlige forhold, eller…? Jo større gennemsigtighed – jo større tryghed.

Læs mere

Sildefiskeri: Fang selv dine sild

Du behøver hverken være professionel fisker eller vide en hel masse om fiskeri for at kunne fange dine egne sild til frokost- eller middagsbordet.

Læs mere

Far og søn der fisker
Kippers i fad

Fisk og sundhed

Fødevarestyrelsen anbefaler os danskere at spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.

Læs mere

Fisk 2 gange om ugen

Fiskebranchens indsatser har til formål, at påvirke branchens image positivt, samt at få danskerne til at spise mere fisk.

Læs mere

Fisk 2 gange om ugen