Bæredygtigt fiskeri

Bæredygtig og MSC mærket fisk

Havet udgør ca. 70 % af jordens overflade og kan synes som en uudtømmelig kilde for fiskeri. Men det er langt fra tilfældet. I de seneste år er situationen for mange vilde fiskebestande blevet forringet, og nogle bestande er kraftigt overfisket. Som forbruger kan det være svært at gennemskue, hvilke fisk og i hvilke områder der overfiskes. Derfor er alle Glyngøre sild i glas MSC-mærket. Det er din garanti for, at de kommer fra et certificeret bæredygtigt fiskeri.

Læs mere om MSC-mærket her

Følg sildens rejse fra hav til bord

Mens kulden bider mest, og de fleste af os bliver inden døre og skruer op for varmen, drager fiskekutterne ud på Nordsøen og Norskehavet for at fange de sild, der ender som lækre marinerede Glyngøre sild på frokostbordene rundt om i landet.

Læs mere

Kvalitetskriterier for den bedste sild på markedet

En sild er ikke bare en sild. Der er nogle helt grundlæggende kvalitetskriterier, du bør gå efter, når du vælger sild. Nemlig sildens udseende, fasthed, størrelse og smag.

Læs mere

Fakta om sild

Ofte er det børns naturlige nysgerrighed, der får dem til at spørge, hvor tingene kommer fra. Men som forbruger bør du også vide det. Er råvaren dyrket/avlet, produceret og bearbejdet under ordentlige forhold, eller…? Jo større gennemsigtighed – jo større tryghed.

Læs mere

Sildefiskeri: Fang selv dine sild

Du behøver hverken være professionel fisker eller vide en hel masse om fiskeri for at kunne fange dine egne sild til frokost- eller middagsbordet.

Læs mere

Fisk og sundhed

Fødevarestyrelsen anbefaler os danskere at spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.

Læs mere

Fisk 2 gange om ugen

Fiskebranchens indsatser har til formål, at påvirke branchens image positivt, samt at få danskerne til at spise mere fisk.

Læs mere