Muslinge opskrift - Hvidvinsdampede muslinger med svamperisotto

Muslinge opskrift - Hvidvinsdampede muslinger med svamperisotto

FISK

Snit løg, gulerødder og porre fint. Svits det i olien med de pressede hvidløg. Tilsæt hvidvin og citronsauce sammen med salt og sukker. Lad det koge 1 minut. Skyl og rengør muslingerne i koldt vand. Hæld dem dernæst ned i gryden i og lad dem koge få minutter med vin, sauce og grøntsager, til de har åbnet sig.

 

RISOTTO

Rist champignonerne på panden. Når de er gyldne, lægges de i en skål, hvorefter løgene svitses i smør. Tilsæt ris og svits 1 minut mere. Hæld vin og boullion i ,og lad risene simre i 15-18 minutter, til de er møre. Vend derefter ost og champignoner i risene. Smag til med salt og peber, og pynt med persille.

 

Af Ann-Alicia Thunbo Ilskov - husmoderen.dk

Ingredienser

2 spsk. olie

1 kilo blåmuslinger

1 løg

2 gulerødder

1 porre

4 fed hvidløg, presset

2,5 dl hvidvin

1 GLYNGØRE NemFisk Citronsauce

2 tsk. sukker

2 tsk. salt

Peber

20 g smør

4 dl risottoris

3 dl revet ost

2 løg

8 dl grøntsagsbouillon

1 dl hvidvin

400 g champignoner

salt, peber og persille

Citronsauce til ovnbagt laks